Sybrand

"Geef kinderen brood - ze zullen groeien. Geef ze liefde - ze zullen voelen. Geef ze kunst - ze zullen begrijpen"

educatie

Opera Compact biedt jaarlijks flexibele educatietrajecten aan met veel ruimte voor eigen invulling, die gekoppeld zijn aan de productie van dat seizoen. Wij geloven in de ontmoeting tussen artiesten, docenten & jeugd en stellen daarbij onze thematiek centraal. Opera is onze manier om met publiek in contact te komen en in onze educatietrajecten passeert dit genre in al haar veelvormigheid de revue.
In onze ontmoetingen maken we onderscheid tussen "ERVAREN" (het bekijken / bezoeken van een voorstelling of repetitie), "DENKEN" (verwerken wat er is gezien en de vraag stellen: "Wat heeft dat met mij te maken?") en "DOEN" (zelf actief op kunstzinnige manier met de thema's aan de slag).

Van 't padje af #zelfbewust #afgedankt... zou heet de 6+ kindervoorstelling van Opera Compact, die vanaf half 2023 te zien is op festivals, in theaters en op scholen. De kindervoorstelling is gemaakt met dezelfde thema's als La Traviata, die in oktober 2023 in de Sappi papierfabriek speelt. Klik hier voor meer informatie over Van 't padje af.

Bij de openluchtvoorstelling Der Freisch├╝tz wordt in de omgeving van de speellocaties een gratis lesbrief voor de groepen 7 en 8 van de basisschool aangeboden plus de mogelijkheid voor deze kinderen om de voorstelling gratis te bezoeken in het theater in hun eigen omgeving. 45 scholen hebben de lesbrief direct ontvangen. Heeft u ook interesse in de lesbrief voor uw basisschool, dan kunt u deze hier downloaden.

Naast de opera 'Fidelio' #vrijheid #voorelkeprijs, die in april en mei 2022 in de theaters te zien is, verdiept Opera Compact het thema #vrijheid voor het voortgezet onderwijs in de interactieve workshop 'Vrijheid Blijheid', klik hier voor meer informatie.

In 2021 staat de thematiek van "Rusalka - de kleine Zeemeermin", #anders #tochverliefd, centraal. Voor meer informatie over het educatieaanbod van 2021 en de daarbij horende voorstelling "Anders, dan anders", klik hier.

Opera Compact is partner van CJP en heeft contact met de penvoerders in de provincie Limburg: benader je intermediair voor de mogelijkheden binnen het CMK-programma. Voor meer informatie of een passende offerte: stuur een mail aan info@operacompact.nl