Sybrand

“Die toren is geen stapel stenen, maar een idee, toch?"

De Toorn van Babel

#bouwenaan #miscommunicatie

Op een lichte, muzikale manier houdt Opera Compact het bekende verhaal van de Toren van Babel tegen het licht. Een 'Westerse' sopraan (Fenna Ograjensek) en een 'Oosterse' multi-instrumentalist (Adil Benhsain) ontrafelen de vele vormen van miscommunicatie tussen mensen met verschillende achtergronden. Ze stellen vragen over identiteit, gender, machtsverhoudingen, cultuurverschillen, ...  En telkens blijkt het antwoord te zijn dat we eerst maar eens goed naar de vraag moeten gaan luisteren. Want communicatie begint met nieuwsgierigheid naar de ander. 

"Vakantie" betekent niet voor iedereen een reis naar Italië.

"Knipoog" betekent niet voor iedereen dat die hand op de billen ook oké is.

"Lippenstift" betekent niet voor iedereen dat je op mannen valt.

"Thuis" betekent niet voor iedereen ... hetzelfde.

Muziek van Bach, Rubinstein, Hindemith en Delibes ontmoet oriëntaalse samenklanken en swingende oosterse ritmiek in een speels decor waar de spelers letterlijk met woorden spelen. In 2023 en 2024 is deze voorstelling te zien op festivals, in theaters en gewoon bij jou om de hoek!

"De Toorn van Babel" wordt aangeboden in combinatie met een flexibel en uitgebreid workshop-pakket, waarin onze culturele experts u en uw bedrijf, vereniging of bezoekers meenemen in een wirwar van de meest fantastische miscommunicatie om samen conclusies te trekken over hoe we elkaar dan wèl kunnen begrijpen. Voor meer info en boeking: info@operacompact.nl

De Toorn van Babel is een co-productie met De Maaspoort, Theater & Events

Deze productie wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg

Speellijst

21 april 2023

20:15

De Maaspoort, Theater & Events Venlo

Première!

Website locatie

27 augustus 2023

14:00

Openluchttheater Thorn

Website locatie

1 september 2023

20:00

Openluchttheater Valkenburg

Website locatie